top of page

בלוג מסחר בפני סטוקס

איך לעבור מהפסדים לרווחים במסחר?

עודכן: 7 ביוני 2018

איך לשנות את צורת המחשבה שתביא לרווחים במקום הפסדים?

הפעם בחרתי בנושא שמעסיק כל סוחר שעוד מחפש את דרכו בשוק ההון, ואני רוצה לשתף את הסיפור האישי שלי.


אחרי שסיימתי את הקורס השלישי שעשיתי בשוק ההון והאחרון שבהם בתחום הפני סטוקס (שני הקורסים הקודמים היו במסחר במניות גדולות), הרגשתי שהחומר ברור והכל כביכול מאוד פשוט אבל אני עדיין עושה את אותן טעויות ומפסידה פעם אחר פעם ושחסר לי משהו כדי ליישם את התיאוריה בפרקטיקה. התחלתי להתייאש ולהרים ידיים אבל ידעתי שאני לא יכולה להרשות לעצמי להיות בין אותם 90-95% שמפסידים, כי לא בשביל זה הגעתי לתחום ואני מוכנה לעבוד קשה בשביל לשנות את המצב.




לקחתי הפסקה מקהילת מסחר שבה הייתי כדי למצוא את הדרך שלי. התחלתי לראות הרבה סרטוני מוטיבציה ותכנים של טים סייקס כדי לא להתייאש בדרך ולחקור איפה אני טועה.


עשיתי כמעט את כל הטעויות האפשריות שיש במסחר אם לא את כולן:


1. כניסה לעסקה באמצע התנועה. הייתי רואה את מניות המומנטום מאוחר מדי ונכנסת באמצע למרות שהמניה כבר נמצאת באיזורים בעייתיים על הגרף ואז כמובן מתקנת בחזרה נגדי. הבנתי שחלק מהבעיה הזאת נובעת בגלל שהייתי בקהילות מסחר שונות, בין היתר בקהילה בה למדתי היו עדכונים בזמן אמת ועד שהייתי רואה את המניה היא הייתה בורחת. היה מלחיץ לראות איך כולם מעדכנים שלקחו תנועה יפה ואני שוב הייתי מסיימת את היום בתחושת פספוס אחת גדולה.

2. חוסר סבלנות. כניסה באיזורים בהם מחזורי מסחר נמוכים והוודאות להמשך תנועה לא גבוהה בלי שהמניה מייצרת תצורה טכנית ברורה. החוסר סבלנות למעשה הובילה לטעות מספר 3-ריבוי עסקאות.

3. אובר טריידינג הייתי נכנסת להרבה עסקאות במקום לבחור 2-3 מניות ולקחת בהן תנועה משמעותית. הרגל שהיה לי עוד מתקופת המסחר במניות הגדולות, בה הייתי מסיימת את היום עם 8-10 עסקאות.

4. מסחר בפני סטוקס כאילו הן מניות גדולות כל פעם שהייתי עושה את זה הייתי מפסידה. מניות קטנות מתנהגות שונה מהגדולות משלל סיבות ולכן הניהול עסקאות בהן הוא אחר.


5. חוסר משמעת ועבודה ללא תכנית מסחר מוגדרת הייתי נכנסת לעסקאות מבלי להגדיר לעצמי יעדים ברורים ללקיחת רווח וזה מנע ממני להתמקד במניות האיכותיות בהן היחס סיכוי סיכון הוא אטרקטיבי. בנוסף, היה חוסר יכולת לחתוך הפסדים מהר ולעמוד בסטופ שהגדרתי. המסחר ללא תכנית מסודרת היה מושפע מרגשות ולא היה ניהול עסקה תקין.


אחרי שניתחתי את כל הטעויות שלי התחלתי לחשוב איך לתקן אותן או איך לנטרל את המצבים שמובילים לאותן טעויות. וכך החלטתי לתקן את הטעויות:


1. איתור נקודת כניסה אטרקטיבית השלמתי עם העובדה שאם המניה כבר התחילה את התנועה, אין סיבה להיכנס לעסקה באמצע. מניות מומנטום חזקות מייצרות תמיכות ואז אפשר להיכנס בגל השני (הסבר על תופעת הגלים במניות מומנטום כאן) שלרוב אפילו חזק יותר מהגל הראשון. אם לא נקבל תמיכה במניית מומנטום, אז יש מניות אחרות שאפשר להתמקד בהן.

2. בדיקה של כל הקריטריונים לעסקה איכותית תצורה טכנית, כמו תחתית/תקרה כפולה בשילוב עם מחזורים סטטיסטית עבדו לי טוב יותר ולכן בחרתי במניות שבהן זיהיתי את הדברים הללו.

3. איתור ומיקוד במניות מומנטום ניתחתי את העסקאות שעשיתי, וראיתי שאם הייתי מתמקדת ב-2-3 מניות ומזהה נקודת כניסה נכונה, כי הרבה יותר קל לעקוב אחרי 2-3 מניות במקום 10 מניות, אז הייתי מצליחה למשוך בהן תנועה הרבה יותר גדולה ולא להילחץ למממש רווחים מהר. בנוסף, נעזרתי בסורק סטוקס טו טרייד (STT-StocksToTrade) על מנת לאתר את המניות בתחילת התנועה.

4. שיפור ניהול עסקה הקושי הגדול היה בכניסות ומימושים. במניות הגדולות הכל מאוד טכני אבל אם מנסים לסחור באותה צורה בפני סטוקס אז מקבלים החלקות מחיר די גדולות. הבנתי שאני צריכה לנהל את העסקאות בצורה ידנית וצמודה ולא להזין כניסות וסטופים אוטומטיים במערכת. חלק מזה עזר לי לפתור את בעיית האובר טריידנג. היה לי קשה להתמודד עם הפסדים ולכן החלטתי שאם העסקה לא עובדת, אני פשוט אצא סביב מחיר הכניסה ובשלב הראשון אלמד לא להפסיד ואז איך להרוויח.

5. הגדרת תכנית מסחר הייתי צריכה לנטרל את הרגשות במהלך המסחר והדרך היחידה היא לעבוד לפי תכנית מסחר מוגדרת שמאפשרת לסחור בקור רוח. ניתן לקרוא כיצד להכין תכנית מסחר כאן.

התחלתי לסחור בהתאם לחוקים החדשים שהגדרתי, לא הכל עבד חלק מהתחלה אבל התחלתי לראות שיפור ולצבור בטחון. עם הזמן היה לי יותר קל ליישם את החוקים וברגע שהתמדתי התוצאה לא איחרה להגיע.


אם אתם מתקשים בתהליך או מחפשים מנטור שיעזור לכם להגיע לתוצאות, צרו איתי קשר ואשמח לעזור.

1,257 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page